Friday, May 15, 2009

Barang dari jauh

Kelmarin saya membuka peti surat dan mendapat 1 notis daripada penjaga Student House :

"Ahmad bin Ariffin"
"Zimmer 36"
"Ein P├Ąckchen"

Yang maksudnya lebih kurang : Ada 1 bungkusan kecil untuk Ahmad di bilik bernombor 36. Tapi dari siapa? Jeng jeng jeng...






Setelah sekitar seminggu kotak ini terbang dari UK, akhirnya sampai juga di Germany. Tapi, apa isi kotak tersebut?

(Nampaknya cawan lembu di sebelahnya tidak berapa membantu)










Waaa rupanya ubat Senokot dan Fybogel. Saya berasa terharu yang amat sangat kerana ada orang yang mengambil berat tentang penyakit saya lebih daripada diri saya sendiri.

(Sebutan untuk Fybogel tersebut adalah 'Faibojel' ya) Huhuhu.

Tapi ada lagi 1 barang. Apa dia? Jeng jeng jeng...






Waaa.. Jam tangan ! Saya berasa sangat gembira dan terharu sehingga rasa hati seperti terhakis. Kini Jam tangan Casio oren saya yang berumur 7 tahun itu sudah ada pengganti.

Tak pernah saya memiliki Jam tangan secantik ini. Tengok kotak pun dah takut.







Saya akan cuba sedaya upaya untuk menghabiskan ubat,
dan memanfaatkan jam tersebut sebaik mungkin.

7 comments:

Azwa Laila said...

waa,cik ahmad saket ape ni smpai kene mkn fybogel??

lg 1 sape tukang anta ni,wa wa :)

TyRoX SaN said...

huyyooo....

sape kasik tue mad

Anonymous said...

UK takde laa jauh sangat. Kenape sampai seminggu? Pastu pasal Fybogel tu, tak sangke pulak benda produk international... Ingat kat Malaysia je ade. Name tak boleh sell kat sini laa tapi.

Ahmad bin Ariffin said...

azwa - waa cik azwa, dua2 soalan tu private.hehehe.. maliu =P

akmal mehat - akmal nak tau kena nyanyi lagu ASIS dulu.

anonymous - siapa ni ya.mcm doktor je.

Bee Family said...

tahniah ahmad...

abg bai suka tgok Kotak Jam tu..

yelah tak dapat jam nya,...

dapat Kotak pun jadi lah...


bai : 3 mggu lepas..kak sodd hadiahkan abg jam casio...murah2 aje :-)

Zara said...

fybogel? ada diarrhea ke? or muscles pain? or cought yg teruk? hehe....~

Mak uda said...

Waaaa seronoknya Mad......Pak Uda pun la ni asyik dok tengok katelog jam aje,mak uda pulak gila Pen.

Related Posts with Thumbnails